Menu
Your Cart

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja


[zadnja osvežitev: 01.09.2022]

Prosimo, da pred uporabo spletne trgovine Plasticni-kozarci.si pazljivo preberete naslednje pogoje poslovanja. Z uporabo te spletne strani namreč izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji. Če se s pogoji poslovanja ne strinjate, vas prosimo, da spletne strani ne uporabite.

Pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletno trgovino upravlja podjetje Orpal d.o.o. (v nadaljevanju tudi ponudnik), s sedežem na naslovu Rožna ulica 4/a, 1230 Domžale, matično številko 1604970 in davčno številko SI68334168.

Spletna trgovina ima pravico, da kadarkoli spremeni navedene pogoje poslovanja z ažuriranjem te objave. Vse tovrstne revizije pogojev poslovanja so za uporabnike zavezujoče. Zato vas naprošamo za periodičen obisk te strani, da preverite tekoče veljavne pogoje.

 

Uporabniki


Uporabniki spletne trgovine plasticni-kozarci.si so vse fizične osebe in podjetja oz. njihovi zastopniki, ki spletno stran uporabljajo. Uporabniki nimajo dolžnosti/obveznosti naročiti blaga iz ponudbe.

Uporabnik lahko opravi nakup kot »gost«, to je neregistriran uporabnik.

Z registracijo v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana spletne trgovine nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registriran uporabnik lahko opravlja nakupe, spremlja statuse in zgodovino svojih naročil, po želji prejema e-novice ter je deležen vseh ostalih ugodnosti in akcij za naše uporabnike.

 

Dostopnost informacij


Plasticni-kozarci.si se zavezuje, da bo kupcu še pred zavezujočo pogodbo ali ponudbo, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju, ki upravlja spletno trgovino
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-obrazec, telefon)
 • bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • pogoje dostave artiklov - način, kraj in rok dostave
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve
 • način plačila, dostave ali izpolnitve
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (v skladu s 43.č ZVPot)

Cene


Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno navedeno drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti z izjemo akcijske, posebne ponudbe.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, vam bomo omogočili odstop od nakupa, hkrati pa ponudili rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Spletna trgovina Plasticni-kozarci.si si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

 

Naročilo


Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku oddaje naročila, ko to pridobi status »Sprejeto« - kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

 

Načini plačila


V spletni trgovini nudimo naslednje možnosti plačila:

 • Z gotovino ob prevzemu pošiljke (plačilo po povzetju). V tem primeru plačate naročene izdelke dostavitelju, ki dostavi paket.
 • Plačilo z bančnim nakazilom, ki se ga lahko opravi tudi preko storitve spletnega ali mobilnega plačevanja. Pri oddanem naročilu kupec prejme na elektronski naslov podatke za plačilo. Plačilo se izvrši na naš TRR: SI56 0230 2025 4801 263 odprt pri NLB d.d. Naročilo odpremimo, ko je priliv viden na našem računu.

Opozorilo: Pri plačilu z bančnim nakazilom se izognete proviziji, ki jo dostavitelj zaračuna za plačilo pošiljk z odkupnino!

 

Izdaja računa


Obvezujemo se, da za vsako dostavo izdelkov izdamo račun, na katerem sta razčlenjena cena in vsi stroški povezani s spletnim naročilom. Kupec prejme račun v papirni obliki skupaj s pošiljko ali elektronsko na naveden e-naslov. V primeru osebnega prevzema pa ob prevzemu naročenih izdelkov.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Naročilo je v elektronski obliki shranjeno na strežniku ponudnika in kupcu dostopno v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Zahtevaj račun

Postopek obveščanja o nakupu


1. Naročilo sprejeto – Kupec po oddaji naročila, po elektronski pošti prejme obvestilo, da je naročilo sprejeto. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji sklenjena. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni podrobni podatki o naročilu in njegovem statusu.

2. Naročilo v obdelavi – Ponudnik naročilo pregleda in v kolikor naročeni izdelki niso na zalogi, naročilo pridobi status »V obdelavi«. Da je naročilo v obdelavi ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti in prav tako o času predvidene dobave.

3. Naročilo odpremljeno / pripravljeno za prevzem - Ponudnik v dogovorjenem roku izdelke pripravi oziroma odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

4. Naročilo zaključeno – Ko je naročilo uspešno odpremljeno/prevzeto pridobi status zaključeno, o čemer kupec neposredno ni obveščen, je pa status viden v uporabniškem profilu.

Dostava


Pri spletnem naročilu imate naslednje možnosti izbire dostave:

 • Osebni prevzem na sedežu upravitelja spletne trgovine v času obratovalnih ur. Ko je naročeno blago pripravljeno za prevzem, prejmete obvestilo. Plačevanje s plačilnimi karticami na prevzemnem mestu ni mogoče.
 • Dostava preko ponudnikovega pogodbenega partnerja. Trudimo se, da so vsa naročila odpremljena v najkrajšem možnem času. Če so izdelki na zalogi, se odprema izvrši običajno še isti dan. V primeru, da izdelkov na zalogi ni oziroma so dobavljivi »po naročilu«, se rok dobave podaljša lahko tudi za 15 delovnih dni. Ko bo vaše naročilo odpremljeno, prejmete obvestilo, da smo naročilo odposlali.

Pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta DPD d.o.o. in GLS d.o.o., vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če s tem lahko naročilo izpolni bolj učinkovito.

Strošek dostave je razviden v košarici ob zaključevanju naročila in se obračuna glede na težo naročenih artiklov po veljavnem ceniku pogodbenega partnerja.

 

Osebni prevzem


Naročeno blago lahko prevzamete osebno na sedežu upravitelja spletne trgovine. Plačevanje s plačilnimi karticami na prevzemnem mestu ni mogoče, tako da je potrebno plačilo izvršiti vnaprej, z bančnim nakazilom na naš račun ali plačati z gotovino ob prevzemu.

Naslov za prevzem:
Orpal d.o.o.
Vir, Rožna ulica 4/a
1230 Domžale

Možnost prevzema v času uradnih ur, in sicer:

 • PO-PE od 7:00 do 14:00
 • prazniki in dela prosti dnevi izključeni

Opozorilo: Priporočamo, da čas osebnega prevzema predhodno telefonsko najavite, da zagotovimo možen prevzem!

Odstop od pogodbe in vračila


Naročeno blago nam lahko iz kakršnega koli razloga vrnete in prejmete polno vračilo kupnine. O nameravanem vračilu nas morate pisno obvestiti najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Stroške vračila blaga krije potrošnik. Ob vračilu lahko zahtevate vrnitev kupnine, ki vam jo bomo nakazali na vaš transakcijski račun najkasneje v 14 dneh od prejetja obrazca za vračilo blaga. Kupnina, ki jo vračamo, je vedno v višini vplačanega zneska. Če gre za brezhiben izdelek, ga bomo ponovno uvrstili na prodajne police, zato izdelek ne sme imeti nobenih znakov uporabe ali poškodb, vrniti ga morate v nespremenjeni količini in v nepoškodovani embalaži.

Navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti. Podjetjem, samostojnim podjetnikom in drugim pravnim osebam omogočamo vračilo pošiljk artiklov v okviru garancijskih pogojev.

Pričetek postopka vračila pričnete z izpolnitvijo obrazca za vračilo blaga.

Naslov za vračilo izdelkov je:
Orpal d.o.o. – Plasticni-kozarci.si
Vir, Rožna ulica 4/a
1230 Domžale

Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo! Priporočamo, da nas preden odpošljete izdelke v vračilo kontaktirate na telefonsko številko 01 - 724 63 10, 051 – 613 364 ali preko kontaktnega obrazca.

 

Poškodovane pošiljke


Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, morate sprožiti postopek reklamacije pri dostavitelju. Imejte pripravljene podatke o paketu, kot so številka paketa, naslov pošiljatelja in vaš naslov kot prejemnika.

Skupaj s dostaviteljem bomo poskrbeli, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

 

Reklamacije


Prejeto blago, ki nima lastnosti in kvalitet, ki smo jih izrecno obljubili, prejete napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali od vašega naročila kako drugače odstopajoče izdelke, lahko reklamirate.

O reklamaciji nas morate obvestiti, in sicer tako, da izpolnite obrazec »Zahtevek za vračilo«, ki je na voljo na spletni strani, in sicer v njenem spodnjem delu, v rubriki »Uporabniki«. Obrazec morate oddati najkasneje v 8 dneh od prejetja blaga.

Po prejetju zahtevka vas bomo kontaktirali, da se dogovorimo o nadaljnjih korakih:

 • Ali zahtevate dostavo naročenih izdelkov ali vračilo kupnine?
 • O načinu vračila reklamiranih izdelkov: osebno ali dostavna služba?

V primeru priznane, opravičene reklamacije, stroške vračila blaga krijemo mi.

Varovanje osebnih podatkov


Plasticni-kozaci.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in ZVOP-1.

Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan spletnemu trgovcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan spletnega trgovca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

 

Komunikacija


Preko sredstev komunikacij na daljavo bomo z vami stopali v stik le v primeru, da temu izrecno ne nasprotujete.

E-novice bodo vsebovale naslednje sestavine:

 • jasno bodo označene kot e-novice spletne trgovine Plasticni-kozarci.si
 • pošiljatelj bo jasno razviden
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja elektronskih novic
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati elektronskih novic, bomo spoštovali
 

Pravice intelektualne lastnine


Celotna vsebina spletne strani (besedila, slike, filmi itd.) je avtorskopravno zaščitena. Nosilec materialnih avtorskih pravic na vsebinah, objavljenih na spletni strani, je ponudnik.

Ponudnik se z objavo vsebin na spletni strani in z omogočanjem uporabe spletne strani ne odpoveduje nobeni od materialnih avtorskih pravic, ki jih ima na vsebinah spletne strani.

Brez izrecnega vnaprejšnjega pisnega dovoljenja ponudnika je prepovedana kakršnakoli uporaba katerekoli vsebine, objavljene na spletni strani, za kakršenkoli namen, razen za osebni ogled uporabnika. Zloraba lahko pomeni kaznivo dejanje in ima za posledico materialno odgovornost uporabnika.

 

Omejitev odgovornosti


Po svojih najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v naši spletni trgovini. Kljub temu se lahko rok dobave, cena ipd. spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bomo kupca obvestili o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenih izdelkov.

Spletna trgovina se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, vendar je potrebno kljub temu vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

Uporaba te strani ali »brskanje« po njej je na lastno odgovornost uporabnika. Niti spletna trgovina Plasticni-kozarci.si in njen upravitelj, niti katerakoli druga oseba, ki je sodelovala pri ustvarjanju, izdelavi ali posredovanju te strani, ne more biti odgovorna za povračilo kakršnekoli neposredne, posredne, naključne ali posledične škode oziroma plačilo globe zaradi vašega obiska te strani ali njene uporabe.

Ponudnik ne odgovarja za škodo, ki utegne nastati uporabniku, ker je prišlo do nepooblaščenega razkritja ali uporabe prijavnih podatkov.


Želimo vam prijetno nakupovanje!

Team Plasticni-kozarci.si