Menu
Your Cart

Zasebnost in piškotki

Varstvo osebnih podatkov in zasebnost


[zadnja osvežitev: 10.04.2020]

Zasebnosti obiskovalcev in kupcev v naši spletni trgovini posvečamo veliko pozornost in zavedamo se, da so osebni podatki, ki nam jih uporabniki zaupate, občutljive informacije, zato se zavezujemo (v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR EU 2016/679)), da jih bomo varovali pred zlorabo, razkrivanjem, nepooblaščenim dostopom in jih pod nobenih pogojem ne bomo posredovali tretjim osebam. Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Dostavnim partnerjem bomo zaupali potrebne podatke za dostavo naročenih izdelkov (ime in priimek prejemnika, naslov za dostavo, telefonsko št. in e-naslov za obveščanje o statusu paketa).

Za potrebe opravljanja storitev, ki jih nudimo, zbiramo naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek
  • naslov za dostavo
  • kontaktno telefonsko številko
  • naslov elektronske pošte
  • geslo v šifrirani obliki
  • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini (npr. vnos morebitnih opomb pri oddaji naročila, vnos sporočila pri oddaji kontaktnega obrazca ipd.)

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih uporabnik vnese, ne odgovarjamo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporabnik ima pravico do vpogleda ali popravka osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih hranimo o vas, so dostopni na vašem profilu, kjer jih imate možnost tudi popraviti.

 

Politika uporabe piškotkov


Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za analizo obiskov spletnega mesta (v povezavi z orodjem Google Analytics).

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

 

O piškotkih

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem obisku pošlje spletnemu brskalniku. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne trgovine. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

 

Naši piškotki

VrstaIme piškotkaTrajanjeNamen
SejniPHPSESSIDdo konca sejeIdentifikacija seje spletne strani
Lastnilanguage48 urShranjevanje izbire jezika spletne strani
Lastnicurrency48 urShranjevanje izbire valute spletne strani
ZunanjiPREF24 mesecevZemljevid na kontaktni strani - maps.google.com
ZunanjiNID6 mesecevZemljevid na kontaktni strani - maps.google.com
Zunanji_ga, _utma, _utmz ...do 24 mesecevGoogle Analytics statistika ogledov spletne strani
 

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov sprejme piškotke samodejno. Po poteku veljavnosti pa jih brskalnik samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletno stran izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči.

Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale.