Zasebnost in piškotki


[zadnja osvežitev: 01.12.2017]

Zasebnost in varovanje osebnih podatkov

Osebne podatke, ki nam jih zaupate bomo uporabljali izključno za zagotavljanje učinkovite izpolnitve naročila (pošiljanje naročil, računov, informativnega gradiva) in ostalo potrebno komunikacijo. Zavezujemo se, da vaših podatkov ne bomo delili, prodali ali predali nepooblaščenim osebam!

Za varovanje osebnih podatkov ste odgovorni tudi sami in sicer tako, da poskrbite za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Uporaba piškotkov

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran ob vašem obisku pošlje spletnemu brskalniku. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletne trgovine. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato priporočamo, da v njihovo uporabo privolite. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

Naši piškotki

Vrsta Ime piškotka Trajanje Namen
Sejni PHPSESSID do konca seje Identifikacija seje spletne strani
Lastni language 48 ur Shranjevanje izbire jezika spletne strani
Lastni currency 48 ur Shranjevanje izbire valute spletne strani
Zunanji PREF 24 mesecev Zemljevid na kontaktni strani - maps.google.com
Zunanji NID 6 mesecev Zemljevid na kontaktni strani - maps.google.com
Zunanji _ga, _utma, _utmz ... do 24 mesecev Google Analytics statistika ogledov spletne strani

 

Upravljanje piškotkov v brskalniku

Večina spletnih brskalnikov sprejme piškotke samodejno. Po poteku veljavnosti pa jih brskalnik samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletno stran izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči.

Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletne strani ne bodo delovale.

Če želite blokirati piškotke Google Analytics to lahko storite na tej spletni strani.