Menu
Your Cart

Leksikon materialov

 

 

Lastnosti plastičnih materialov

Izdelki v naši ponudbi so proizvedeni iz različnih plastičnih materialov z različnimi lastnostmi. V nadaljevanju najdete njihov kratek opis.


Polistiren

PS - polistiren

Polistiren ima visok površinski sijaj, je trd, tog, krhek in udarno občutljiv. Uporablja se na številnih področjih vsakdanjega življenja. Poznamo več vrst stirenov, med katerimi mi uporabljamo standardnega, ki se uporablja za embalažo za enkratno ali večkratno uporabo

Polistiren kot embalažni material ohranja živila sveža in jih varuje pred vdorom škodljivih mikroorganizmov. Embalaža je stabilna in bistrega izgleda kot steklo.

Naši PS plastični kozarci so kompaktni, debelo-stenski in zato trdi. Tudi ob močnejšem prijemu se ne deformirajo, ob premočnem stisku pa zaradi togosti materiala počijo. So povsem kristalnega izgleda, kot steklo.


Optični izgledKratkotrajna uporabaDolgotrajna uporabaPrimernost mikrovalovnaRecikliranjeOdpornost na udarceKemijska obstojnost
bister, kristalen+90 °C-10 °C do +70 °Cnedaslabaalkohol, amonijak, detergenti, jedilna olja, mleko, ocetna kislina, pralni lugi, sokovi, voda

 

Polipropilen

PP - polipropilen

Polipropilen je eden izmed najlažjih plastičnih materialov na tržišču. Je trd, žilav, visoko odporen na mehanske poškodbe, odporen proti večini kemikalij, svojo obliko ohrani tudi pri 100°C. Polipropilen je rahlo prozoren do moten, brez vonja in okusa, fiziološko neoporečen, ne škodi koži in zato pogosto uporabljen za izdelke v prehrambeni in tudi farmacevtski industriji.

Naši PP plastični kozarci so kompaktni, debelo-stenski in zato trdi. Ob prijemu se ne deformirajo in zaradi žilavosti materiala ne počijo tudi ob zelo močnem stisku – so praktično neuničljivi. So transparentni, vendar rahlo motnega izgleda.


Optični izgledKratkotrajna uporabaDolgotrajna uporabaPrimernost mikrovalovnaRecikliranjeOdpornost na udarceKemijska obstojnost
prozoren do moten+140 °C-10 °C do +120 °Cdadadobroaceton, alkohol, amonijak, detergenti, večina olj, mleko, ocetna kislina, pralni lugi, sokovi, voda